Fetaostgratinerad kyckling med dinkelkorn

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fetaostgratinerad kyckling med dinkelkorn

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Fetaost

150.0 

gram

Yoghurt turkisk

4.0 

dl

el. crème fraîche

 

 

 

Marinad:

 

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Sojasås

1.0 

msk

Rapsolja

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Dinkelkorn

6.0 

dl

Grönsallad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 849

GBR (GI) / port: 17

Recept: 3396 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 6%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 429 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 19%

Fetaost 150.0 gram 13%

Yoghurt turkisk 4.0 dl 14%

el. crème fraîche 0%

 

Marinad:

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Sojasås 1.0 msk 0%

Rapsolja 1.0 msk 3%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Dinkelkorn 6.0 dl 46%

Grönsallad 200.0 gram 1%

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Marinering: Skala och pressa vitlök. Blanda med soja, matolja, salt och peppar. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse. Lägg påsen i kylskåp i minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Ta ut filéerna ur påsen och lägg i ugnssäker form. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
  4. Mosa fetaosten med yoghurten. Ta ut kycklingen och bred på osten. Sätt tillbaka in i ugnen i 15-20 minuter.
  5. Koka dinkelkorn enligt anvisning på förpackning.
  6. Förbered sallad.

GI-alternativ

GI-anpassat recept

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Fetaostgratinerad kyckling med dinkelkorn