Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingbröst utan skinn

4.0 

styck

Parmesan nyriven

3.0 

msk

Vetemjöl till panering

3.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Matfett (smör)

3.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Pasta torr

300.0 

gram

Tomatsås färdig

4.0 

dl

Sugar snaps

150.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2767 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 463 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbröst utan skinn 4.0 styck 28%

Parmesan nyriven 3.0 msk 3%

Vetemjöl till panering 3.0 msk 3%

Ägg 2.0 styck 5%

Matfett (smör) 3.0 msk 10%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Pasta torr 300.0 gram 39%

Tomatsås färdig 4.0 dl 9%

Sugar snaps 150.0 gram 2%

Tillagning (20 min )

  1. Tillred egen tomatsås om sådan önskas.
    Koka pasta enligt anvisning på förpackning.

  2. Riv parmesanost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik och blanda med lite salt.
    Vispa upp ägg med en gaffel i en skål.

  3. Ta av skinnet på kycklingen.
    Skär den på längden, platta ut något.
    Vänd bitarna i mjölet.
    Klappa/skaka av överflödigt mjöl.
    Vänd bitarna först i äggvispet sedan i den rivna osten. Lägg åt sidan. Låt vila en stund.

  4. Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme. Pannan får inte vara alltför het, för att inte svartbränna paneringen.
    Stek kycklingen på båda sidorna tills gyllenbruna.

  5. Koka upp vatten och lägg i sugar snaps.
    Ta av kastrullen från plattan och ta ur bönorna efter 1 minut.

  6. Häll bort vattnet från pastan och blanda med tomatsås.

PASSAR TILL

Annes tomatsås

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Chicken piccata