Sillsallad med sötpotatis och brysselkål (buffémat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sillsallad med sötpotatis och brysselkål (buffémat)

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 6

Brysselkål färsk

600.0 

gram

Sötpotatis

500.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Inläggningssill

200.0 

gram

Rucolasallat

25.0 

gram

Creme fraiche

200.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Falcon Bayerskt

Mörk fyllig lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1843 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 238 gram)

Ingredienser

Visa:

Brysselkål färsk 600.0 gram 11%

Sötpotatis 500.0 gram 18%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Olivolja 2.0 msk 12%

Inläggningssill 200.0 gram 23%

Rucolasallat 25.0 gram 0%

Creme fraiche 200.0 gram 35%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Ansa och halvera brysselkålen. Koka upp vatten och koka brysselkålen i 5 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.

  2. Skala sötpotatis och skär i små bitar. Koka sötpotatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.

  3. Riv rucola. Blanda i en bunke bryselkål, sötpotatis och rucola. Ringla över olivolja. Salta och peppra (tänk på att sillen är salt). Pressa över citronjuice. Blanda.

  4. Skär sillen i bitar. Toppa salladen med crème fraiche och sill.

Fler recept inom Julsillen

Liknande recept som Sillsallad med sötpotatis och brysselkål (buffémat)