Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1500 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gulbeta 500.0 gram 15%
Rödbeta 500.0 gram 15%
Färdiga pepparkakor > 10.0 styck 15%
Getost (el. fårost) 200.0 gram 46%
Rödkål ansad 75.0 gram 2%
Olivolja till stekning 1.0 msk 8%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C. Skala betorna och skär i båtar/klyfta. Lägg betorna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta lätt. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
- Smula pepparkakor och ost. Blanda. Strö detta över betorna. Sätt in i ugnen igen i 10 minuter.
- Strimla rödkål. Lägg upp betorna och garnera med rödkål.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan