Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 181

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1448 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 13%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 800.0 gram 100%
Glögg (alkoholfri) 3.0 dl Äts ej
Vatten 1.0 liter Äts ej
Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej
Lagerblad 4.0 blad Äts ej
Salt 2.0 msk Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 1 tim )
- Lägg alla ingredienserna utom lax i en kastrull. Koka upp.
- Lägg i laxen. Dra kastrullen åt sidan. Låt laxen ligga i lagen i minst 1 timme.
- Lägg upp laxen på en grönkålsbädd.
Kockens kommentar
Dubblera mängden om den skall serveras som huvudrätt. Gräddstuvad grönkål och kokt potatis passar till.
PASSAR TILL
Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter
Liknande recept som Glögginkokt lax (buffé)
-
Gravad lax
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté med dill
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lutfisk med vitsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Annes julinspirerade halstrade gladlax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mickes ljumma eller varma stiltonlax
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef