Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 288

Kcal / portion: 115

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4128 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 1.0 liter 51%
Vatten 2.5 dl 0%
Smör normalsaltat 50.0 gram 9%
Mjölk 2.5 dl 4%
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Valnötskärnor 50.0 gram 8%
Salt 1.0 tsk 0%
Mjöl till utbakning 1.0 dl 5%
Fyllning:
Chèvre 200.0 gram 17%
Honung flytande 0.5 dl 6%
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Kockskolan:
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min + 1 tim )
För detaljerad beskrivning se recept > Vetebullar grundrecept. Läs mer > Så tillreds vetebrödsdeg.
- Rumstemperera smör. Smält smör kan användas, men kräver lite mer mjöl och ger lite torrare bröd. Grovhacka valnötter.
- Deg: Smula jäst i en stor bunke. Lös upp med ljummet vatten. Tillsätt mjölk. Tillsätt mjöl med salt, lite i taget och arbeta samman till en lös deg, hellre lätt kladdig än torr.
- Knåda degen väl på mjölat bakbord (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i 45 minuter.
- Kavla ut degen tunt (2-3 mm) till en rektangulär platta.
- Fyllning: Smula på chèvre och ringla över honung. Hacka rucola och lägg på.
- Forma: Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i 1½ cm breda bitar. Lägg i pappersformar eller på smord plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter.
- Nygräddade bullar smakar bäst. Bullarna kan frysas i tre månader. Tinas helst långsamt och kan värmas upp i ugn.
Kockens kommentar
Vetebullar formas på olika sätt. Läs mer > Så formas vetebullar.Alternativ
Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd
Liknande recept som Valnötssnäckor med getost och honung
-
Frallor, småfranska, kuvertbröd - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Källarfranska, kalljäst snabbt frukostbröd
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Grahamsfrallor med sirap
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalljästa grahamsfrallor
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havre- och rågbullar med pumpafrön
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Skållade havrebullar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkla yoghurtfrallor
Tid: 30 min (+ 40 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fiberrika rågflingebullar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
-
Rosenbröd, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Smakrika solroskusar, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia