Kyckling med borlottibönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kyckling med borlottibönor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingbröst utan skinn

4.0 

styck

Borlottibönor konserv

800.0 

gram

Cocktailtomater

12.0 

styck

Basilika

8.0 

kvistar

Matfett (smör)

2.0 

msk

Matolja (rapsolja)

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rocca di Montemassi Le Focaie

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 468

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1872 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 312 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbröst utan skinn 4.0 styck 42%

Borlottibönor konserv 800.0 gram 46%

Cocktailtomater 12.0 styck 2%

Basilika 8.0 kvistar 0%

Matfett (smör) 2.0 msk 10%

Matolja (rapsolja) 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Ta bort skinnet på kycklingen om du vill minska kaloriemängden och skölj bönorna i vatten.
  2. Sätt ugnen på 180°C.
  3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek kycklingen tills de fått lite färg.
  4. Häll bönorna i en smord ugnsäker form. Dela tomaterna och tillsätt dem. Lägg kycklingen ovanpå bönorna. Salta och peppra. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Hetta upp olja i stekpanna på hög värme. Lägg i basilikablad någon sekund.
  6. Skiva kycklingen och lägg upp.

Kockens kommentar

Kyckling är magert kött. Merparten av kalorierna finns i skinnet.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Kyckling med borlottibönor