Gratinerade rotfruktsstrips (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gratinerade rotfruktsstrips (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kålrot

200.0 

gram

Potatis

2.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Matolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gratinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 66

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 2

Recept: 235 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:

Kålrot 200.0 gram 27%

Potatis 2.0 styck 57%

Morot 1.0 styck 16%

Matolja till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om gratinering > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugen på 200°C.
  2. Skala och skär kålrot, potatis och morot på längden i tunna stavar.
  3. Häll olja på en ugnsplåt. Lägg på stripsen. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut, salta och peppra.

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Gratinerade rotfruktsstrips (tillbehör)