Halstrad jultorsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter

Foto: Norskfisk.se ¤

Halstrad jultorsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé med skinn

400.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Smör normalsaltat

 

 

Frityrolja till fritering

 

 

 

Sås:

 

Schalottenlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Morot

1.0 

styck

Rotselleri

0.2 

styck

Äpple Granny Smith

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Rödvin

0.5 

flaska

Portvin

2.5 

dl

Kanelstång 10 cm

2.0 

styck

Maizena ljus

1.0 

tsk

Honung

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Morotspuré:

 

Morot

8.0 

styck

Vatten

0.5 

dl

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Strösocker

 

 

 

Tillbehör:

 

Savojkål ansad

5.0 

blad

Valnötskärnor

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2068 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 554 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé med skinn 400.0 gram 15%

Salt och peppar 0%

Smör normalsaltat 0%

Frityrolja till fritering 0%

 

Sås:

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Morot 1.0 styck 2%

Rotselleri 0.2 styck 1%

Äpple Granny Smith 1.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 12%

Rödvin 0.5 flaska 13%

Portvin 2.5 dl 18%

Kanelstång 10 cm 2.0 styck Äts ej

Maizena ljus 1.0 tsk 0%

Honung 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

 

Morotspuré:

Morot 8.0 styck 15%

Vatten 0.5 dl 0%

Smör normalsaltat 25.0 gram 9%

Salt och peppar 0%

Strösocker 0%

 

Tillbehör:

Savojkål ansad 5.0 blad 1%

Valnötskärnor 0.5 dl 6%

Salt och peppar 0%

Uppdragsgivare: Norskfisk.se

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skala och finhacka lök, vitlök, morot, rotselleri och äpple. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka.

  2. Tillsätt rödvin, portvin och kanel. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme. Toppred med (tillsätt) maizena. Smaka av med salt, peppar och honung. Krydda ev. med mer mald kanel.

  3. Fjälla torsk (skrapa bort fjällen). Ta bort skinnet från torsken och spara det. Dela torsken i portionsbitar. Salta och peppra. Skär skinnet i två bitar per portion.

  4. Hetta upp frityrolja i fritös eller kastrull. Fritera skinnet knaprigt. Lägg över på hushållspapper. Salta skinnet på en gång.

  5. Skala morötter, skär i bitar. Koka morötterna mjuka med salt och en nypa socker.

  6. Mixa morötter i matberedare el. med stav. Späd med vatten till lagom konsistens. Passera genom sil. Rör ner smör. Salta och peppra.

  7. Skär bort den vita stjälken från kålbladen. Strimla bladen. Hacka valnötter.

  8. Innan servering: Koka upp vatten i kastrull med salt. Blanchera (koka hastigt) kålen. Salta och peppra. Blanda med valnötter. 

  9. Hetta upp smör i en panna. Stek torsken 2-3 minuter på var sida.

Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter

Liknande recept som Halstrad jultorsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter