Rödbetssoppa med chèvre ¤

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetssoppa med chèvre ¤

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

800.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Fänkål

0.5 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Ingefära mald

2.0 

krm

Balsamvinäger röd }

3.0 

msk

Lagerblad

2.0 

blad

Tomatpuré konserv

1.0 

tsk

Chèvre

100.0 

gram

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe-Weissbier

Ljust veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1120 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 487 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 800.0 gram 32%

Gul lök 1.0 styck 5%

Fänkål 0.5 styck 3%

Olivolja 2.0 msk 20%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 4%

Ingefära mald 2.0 krm 1%

Balsamvinäger röd } 3.0 msk 5%

Lagerblad 2.0 blad 1%

Tomatpuré konserv 1.0 tsk 0%

Chèvre 100.0 gram 31%

Salt och vitpeppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Skala rödbetor och lök. Strimla rödbetor och fänkål. Finhacka lök.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs lök och fänkål tills de mjuknar.
  3. Tillsätt rödbetsstrimlet. Häll på vatten och tillsätt fond, ingefära, vinäger, lagerblad, samt tomatpuré. Låt småkoka i cirka 35 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera toppad med chèvre.

Kockens kommentar

Förutom chèvren är är detta en vegetarisk och hälsosam soppa. Inklusive chèvren är det en kalorisnål rätt.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Rödbetssoppa med chèvre ¤