Krämig korianderpasta med hummer

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krämig korianderpasta med hummer

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Snäckpasta torr

400.0 

gram

Hummerkött kokt

300.0 

gram

Tomater

6.0 

styck

Koriander färsk

50.0 

gram

Olivolja

1.0 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Vispgrädde

1.0 

dl

Sallatsblad

4.0 

styck

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om snäckpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Comic Strip Verdejo Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2967 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 591 gram)

Ingredienser

Visa:

Snäckpasta torr 400.0 gram 49%

Hummerkött kokt 300.0 gram 9%

Tomater 6.0 styck 4%

Koriander färsk 50.0 gram 0%

Olivolja 1.0 dl 25%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Vispgrädde 1.0 dl 12%

Sallatsblad 4.0 styck 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om snäckpasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
  2. Rensa hummer.
  3. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt koriander, olivolja och sambalpasta. Pressa ner citronjuice. Mixa.
  4. Häll bort pastavattnet och blanda pastan med mixet i kastrullen. Tillsätt grädde.
    Låt småkoka någon minut. Salta.
  5. Lägg upp pastan och lägg hummerköttet ovanpå. Dekorera med sallatsblad.

Kockens kommentar

Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer, klicka på ingrediens > Hummer.

 Hummer

Vikt

Ätbart

Köttvikt

 Liten

400 g

135 g

95 g

 Medel

600 g

200 g

145 g

 Stor 

800 g

270 g

190 g

 Större

1000 g

330 g

240 g



Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Krämig korianderpasta med hummer