Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2967 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Snäckpasta torr 400.0 gram 49%
Hummerkött kokt 300.0 gram 9%
Tomater 6.0 styck 4%
Koriander färsk 50.0 gram 0%
Olivolja 1.0 dl 25%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Vispgrädde 1.0 dl 12%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om snäckpasta > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Rensa hummer.
- Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt koriander, olivolja och sambalpasta. Pressa ner citronjuice. Mixa.
- Häll bort pastavattnet och blanda pastan med mixet i kastrullen. Tillsätt grädde.
Låt småkoka någon minut. Salta. - Lägg upp pastan och lägg hummerköttet ovanpå. Dekorera med sallatsblad.
Kockens kommentar
Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer, klicka på ingrediens > Hummer.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Krämig korianderpasta med hummer
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan