Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 136
 
    
                Kcal / portion: 491
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 1965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödingfilé 600.0 gram 46%
Basilika 1.0 kruka 0%
Ingefära färsk 4.0 cm 2%
Sambal badjak } 1.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 20%
Blåbär färska 1.0 dl 2%
Sallad:
Sötpotatis 0.8 kilo 27%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Mangoldskott 40.0 gram 0%
Rödlök 0.5 styck 2%
Salt 0%
Kockskolan:
Hotade fiskarter > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Så lagas röding > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skala sötpotatisen och grovtärna. Smörj en ugnsplåt med olivolja. Lägg på potatisen och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.
- Skala och finstrimla rödlök. Skala ingefära och skär i bitar. Skär rödingen i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnssäker form.
- Lägg basilika, ingefära, sambal, salt och matolja i en matberedare. Mixa. Fördela mixet på rödingen. Toppa med blåbär.
- Ta ut potatisen och låt svalna något.
- Sätt in rödingen i ugnen i 10-12 minuter. Blanda potatisen med lök och mangold. Pressa över citronsaft och salta lätt.
Kockens kommentar
Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > klicka på ingrediensen.
Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Blåbärsröding med sötpotatissallad
- 
                
                    Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurtTid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    Lax och torsk i potatismosTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Pestofylld rödingTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf 
- 
                
                    Lax i folie med chorizo och sötpotatisTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Janssons laxfrestelseTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Laxfilé i ugnTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsaTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gorgonzolafylld laxTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              