Kantarellomelett med rostade pinjenötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kantarellomelett med rostade pinjenötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Pinjenötter

50.0 

gram

Kantareller färska

100.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Ägg

6.0 

styck

Timjan färsk

2.0 

kvistar

Parmesan

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Olivolja till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 620

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1241 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 17%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 304 gram)

Ingredienser

Visa:

Pinjenötter 50.0 gram 27%

Kantareller färska 100.0 gram 2%

Rödlök 0.5 styck 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Ägg 6.0 styck 30%

Timjan färsk 2.0 kvistar 0%

Parmesan 50.0 gram 15%

Salt och peppar 0%

Olivolja till stekning 2.0 msk 18%

Tillagning (20 min )

  1. Rosta (stek) pinjenötterna i halvhet panna utan matfett tills de fått lite färg.
    Lägg åt sidan.

  2. Rensa svamp och skär i mindre bitar.
    Skala och finhacka röd- och vitlök.

  3. Hetta upp en panna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt lite olivolja och löken. Fräs detta någon minut utan att bränna.

  4. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop dem med en gaffel. Salta och peppra.
    Häll äggvispet i pannan över svampen.
    Sänk värmen något. Rör lätt med en trägaffel i smeten så att smeten rinner ner och blir fast.

  5. Strö över timjan och riv parmesan över.
    Toppa med rostade pinjenötter.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Kantarellomelett med rostade pinjenötter