Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 620

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1241 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 17%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pinjenötter 50.0 gram 27%
Kantareller färska 100.0 gram 2%
Rödlök 0.5 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Ägg 6.0 styck 30%
Timjan färsk 2.0 kvistar 0%
Parmesan 50.0 gram 15%
Olivolja till stekning 2.0 msk 18%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rosta (stek) pinjenötterna i halvhet panna utan matfett tills de fått lite färg.
Lägg åt sidan. - Rensa svamp och skär i mindre bitar.
Skala och finhacka röd- och vitlök. - Hetta upp en panna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt lite olivolja och löken. Fräs detta någon minut utan att bränna.
- Knäck äggen i en bunke och vispa ihop dem med en gaffel. Salta och peppra.
Häll äggvispet i pannan över svampen.
Sänk värmen något. Rör lätt med en trägaffel i smeten så att smeten rinner ner och blir fast. - Strö över timjan och riv parmesan över.
Toppa med rostade pinjenötter.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Kantarellomelett med rostade pinjenötter
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan