Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 620

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1241 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 20%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pinjenötter 50.0 gram 27%
Kantareller färska 100.0 gram 2%
Rödlök 0.5 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Ägg 6.0 styck 30%
Timjan färsk 2.0 kvistar 0%
Parmesan 50.0 gram 15%
Olivolja till stekning 2.0 msk 18%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rosta (stek utan fett) pinjenötter i halvhet panna tills de fått lite färg. Akta så att de inte bränns vid, skaka pannan flera gånger. Lägg åt sidan.
- Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala och finhacka röd- och vitlök.
- Hetta upp en panna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt lite olivolja och löken. Fräs detta några minut utan att bränna.
- Omelett: Knäck ägg i en bunke och vispa ihop dem med en gaffel. Salta och peppra.
- Häll äggvispet i pannan över svampen. Sänk värmen något. Rör lätt med en trägaffel i smeten så att smeten rinner ner och blir fast.
- Strö över timjan och riv parmesan över. Toppa med rostade pinjenötter.
Kockens kommentar
Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Kantarellfrittata med rostade pinjenötter
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan