Kantarellfrittata med rostade pinjenötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kantarellfrittata med rostade pinjenötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Pinjenötter

50.0 

gram

Kantareller färska

100.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Ägg

6.0 

styck

Timjan färsk

2.0 

kvistar

Parmesan

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Olivolja till stekning

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 620

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1241 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 20%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 265 gram)

Ingredienser

Visa:

Pinjenötter 50.0 gram 27%

Kantareller färska 100.0 gram 2%

Rödlök 0.5 styck 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Ägg 6.0 styck 30%

Timjan färsk 2.0 kvistar 0%

Parmesan 50.0 gram 15%

Salt och peppar 0%

Olivolja till stekning 2.0 msk 18%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Rosta (stek utan fett) pinjenötter i halvhet panna tills de fått lite färg. Akta så att de inte bränns vid, skaka pannan flera gånger. Lägg åt sidan.
  2. Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala och finhacka röd- och vitlök.
  3. Hetta upp en panna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt lite olivolja och löken. Fräs detta några minut utan att bränna.
  4. Omelett: Knäck ägg i en bunke och vispa ihop dem med en gaffel. Salta och peppra.
  5. Häll äggvispet i pannan över svampen. Sänk värmen något. Rör lätt med en trägaffel i smeten så att smeten rinner ner och blir fast.
  6. Strö över timjan och riv parmesan över. Toppa med rostade pinjenötter.

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Kantarellfrittata med rostade pinjenötter