Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

2.0 

styck

Pinjenötter

70.0 

gram

Kantareller färska

200.0 

gram

Älgfilé

4.0 

skivor

Rucolasallat

80.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Parmesan

100.0 

gram

Olivolja

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Le Tense Sassella

Kryddigt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 470

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1878 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 13%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 255 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 2.0 styck 5%

Pinjenötter 70.0 gram 25%

Kantareller färska 200.0 gram 2%

Älgfilé 4.0 skivor 23%

Rucolasallat 80.0 gram 1%

Basilika 1.0 kruka 0%

Parmesan 100.0 gram 19%

Olivolja 4.0 msk 24%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om carpaccio > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Koka rödbetor. Låt svalna.
    Skala och skär i tunna skivor.
    Lägg ut på tallrikar.
  2. Rosta (stek utan fett) pinjenötter i halvhet panna tills de fått lite färg. Lägg åt sidan.
  3. Rensa svamp. Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter. 
  4. Banka ut älgfilén till tunna skivor.
    Lägg dem över rödbetorna.
    Lägg på rucola- och basilikablad.
    Fördela ut svampen.
    Riv parmesan över.
    Strö på pinjenötter.
    Ringla över olivolja.
    Salta och peppra.

Kockens kommentar

Rödbetorna och pinjenötterna kan förberedas i god tid. Sedan tar det bara 5 minuter att fixa till rätten. De stekta kantarellerna kan bytas ut mot hjortronsyltade kantareller.

Alternativ

Hjortronsyltade kantareller

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)