Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gösfilé

640.0 

gram

Morot mini

12.0 

styck

Rödbeta

8.0 

st små

Palsternacka mini

4.0 

styck

Grön minisparris

12.0 

styck

Matfett till ugnsform

 

 

 

Örtsmör:

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Dill

1.0 

knippe

Gräslök

0.3 

knippe

Persilja

0.3 

knippe

Salt

2.0 

tsk

Citronskal

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1704 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 434 gram)

Ingredienser

Visa:

Gösfilé 640.0 gram 32%

Morot mini 12.0 styck 8%

Rödbeta 8.0 st små 10%

Palsternacka mini 4.0 styck 4%

Grön minisparris 12.0 styck 2%

Matfett till ugnsform 0%

 

Örtsmör:

Smör normalsaltat 100.0 gram 43%

Dill 1.0 knippe 1%

Gräslök 0.3 knippe 0%

Persilja 0.3 knippe 0%

Salt 2.0 tsk 0%

Citronskal 1.0 styck 0%

Tillagning (30 min )

  1. Primörer: Skala morötter, rödbetor och palsternacka. Koka upp lättsaltat vatten.
    Lägg i primörerna utom sparrisen.
    Koka dem i 3-5 minuter.
    Sätt ugnen på 200ºC.

  2. Örtsmör: Riv citronskal.
    Tärna smöret ner i en matberedare.
    Tillsätt örterna och citronskal. Mixa väl.

  3. Fisk: Smöra ett ugnssäkert fat.
    Lägg fiskfiléerna i mitten och primörerna runt om. Klicka över örtsmör.
    Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.

Kockens kommentar

Gös är en "grön" fisk, dvs inte utrotningshotad.

SVENSK MIDDAG

Förrätt: Svensk råraka

Huvudrätt: Ugnsbakad gös

Efterrätt: Smultronmousse

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör