Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1704 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gösfilé 640.0 gram 32%
Morot mini 12.0 styck 8%
Rödbeta 8.0 st små 10%
Palsternacka mini 4.0 styck 4%
Grön minisparris 12.0 styck 2%
Örtsmör:
Smör normalsaltat 100.0 gram 43%
Dill 1.0 knippe 1%
Gräslök 0.3 knippe 0%
Persilja 0.3 knippe 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Primörer: Skala morötter, rödbetor och palsternacka. Koka upp lättsaltat vatten.
Lägg i primörerna utom sparrisen.
Koka dem i 3-5 minuter.
Sätt ugnen på 200ºC. - Örtsmör: Riv citronskal.
Tärna smöret ner i en matberedare.
Tillsätt örterna och citronskal. Mixa väl. - Fisk: Smöra ett ugnssäkert fat.
Lägg fiskfiléerna i mitten och primörerna runt om. Klicka över örtsmör.
Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.
Kockens kommentar
Gös är en "grön" fisk, dvs inte utrotningshotad.
SVENSK MIDDAG
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan