Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1553 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 8%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor med skal 1.2 kilo 41%
Ägg 4.0 styck 16%
Avokado 1.0 styck 14%
Rädisa 10.0 styck 1%
Myntablad 20.0 styck 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 24%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka ägg i 5-6 minuter.
Låt svalna. Skala. Skär i bitar. - Skala räkor. Ansa och halvera rädisor.
Skala och halvera avokado. Skiva. - Varva räkor, ägg, avokado, rädisor och myntablad på ett fat. Pressa citronjuice över.
Salta lätt och dra några varv med pepparkvarnen. Ringla över olivolja.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Somrig räksallad
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan