Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Abborre urtagen 4.0 styck 33%
Kantareller färska 200.0 gram 2%
Vetemjöl 1.0 dl 12%
Mjölk 1.0 dl 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 20%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 30%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Rensa svamp och fisk.
Tvätta rent eller skala potatis. Koka. - Häll mjöl på en tallrik.
Häll upp lite mjölk i en djup tallrik.
Rör ut lite salt och peppar i mjölet.
Vänd fiskfileérna i mjölkblandningen och därefter i mjölet. Låt vila. - Stek kantarellerna först några minuter i torr panna tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och stek till fin färg. Salta, peppra.
Lägg åt sidan. - Stek aborrfiléerna i smör ett par minuter på var sida tills de blir gyllenbruna. Lägg tillbaka svampen så att den blir varm.
Kockens kommentar
Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Då passar det att ha detta recept i bakfickan.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Stekt abborre helt enkelt
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan