Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2658 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 4.0 bitar 41%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 18%
Purjolök 1.0 styck 2%
Hummerfond konc. 4.0 msk 6%
Tillbehör:
Fullkornsris 3.0 dl 33%
Salt 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
Koka ris enligt förpackning. - Lägg filéerna på rad i ugnsform.
Skiva purjolök. - Blanda grädde och fond i bunke och häll över filéerna. Strö över purjolök och grovmad peppar.
Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. - Ta ut filéerna och servera på risbädd.
Kockens kommentar
Laxfiléer finns att köpa djupfrysta i förpackning om fyra stycken i handeln.
Ris kan förslagsvis bytas ut mot bulgur, alternativt mot snabbris för snabbare tillagning.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Enkel laxfilé i hummersås
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan