Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff skiva 1/2 cm 4.0 skivor 13%
Pommes frites fryst 200.0 gram 24%
Ägg 4.0 styck 14%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 28%
Matolja till stekning 2.0 msk 13%
Rucolasallat 50.0 gram 1%
Tillbehör:
Inlagd färsk gurka 12.0 skivor 1%
Rödbetor inlagda 12.0 skivor 4%
Kockskolan:
Så pannsteks biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Tillaga stripsen i ugn enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp matolja med lite smör i stekpanna på högsta värme tills rykande hett. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Stek en halv minut per sida för rosastekt. Läs mer > Så pannsteks biff.
- Stek samtidigt ägg i en annan panna med lite smör.
- Ta ur köttet och stek brödet i matfettet.
- Lägg sallat och frites på brödskivorna, sedan köttet och ytterligare frites och avsluta med stekt ägg.
Kockens kommentar
Den bästa råvaran är den hängmörade, marmorerade biffen med fettkant ("kappa") som man köper hos köttspecialisten (läs mer > klicka på ingrediensen). Biffen i livsmedelsbutiken är som regel (alltid) av betydligt lägre kvalitet. Om sådan, ta ut köttet ur plastförpackningen och lägg den oförpackad och helst på ett galler i kylskåpet i två dagar. Luften runt biffen torkar ut köttet vilket koncentrerar smaken och gör köttet mörare.Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Amerikansk biffsmörgås med ägg
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan