Spenatkrans (bröd)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Spenatkrans (bröd)

Lägg till ingredienser

Antal kransar: 2

Dinkelmjöl fint

1.0 

liter

el. vetemjöl

 

 

Rågsikt

5.0 

dl

Jäst färsk

50.0 

gram

Vatten

1.0 

liter

Salt

0.5 

msk

Brödkrydda

1.0 

msk

Olivolja

0.5 

dl

Bladspenat färsk

50.0 

gram

Springform 22-26 cm >

2.0 

styck

Vattenreduktion bröd

-7.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 1810

GBR (GI) / port: 78

Recept: 3620 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 680 gram)

Ingredienser

Visa:

Dinkelmjöl fint 1.0 liter 59%

el. vetemjöl 0%

Rågsikt 5.0 dl 29%

Jäst färsk 50.0 gram 2%

Vatten 1.0 liter 0%

Salt 0.5 msk 0%

Brödkrydda 1.0 msk 1%

Olivolja 0.5 dl 10%

Bladspenat färsk 50.0 gram 0%

Springform 22-26 cm > 2.0 styck Äts ej

Vattenreduktion bröd -7.0 dl -0%

 

Kockskolan:

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Deg: Värm upp vattnet till fingervarmt (37ºC).
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, brödkrydda olivolja och spenat.
  3. Tillsätt mjöl och blanda väl. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  4. Forma: Smöra springformar med hål i mitten. Häll degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen och forma till kransar. Lägg kransarna i springformarna. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  5. Sätt ugnen på 175ºC.
  6. Grädda i ugnen i cirka 40 minuter. Prova med sticka att brödet är torrt inuti.

Kockens kommentar

Läs mer > Om ljust matbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 3,5 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Rågsiktsbröd - grundrecept

Fler recept inom Ljust matbröd

Liknande recept som Spenatkrans (bröd)