Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2456 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Strozzapreti spiralpasta 250.0 gram 37%
Rödlök 0.5 styck 1%
Svarta bönor konserv 400.0 gram 18%
Olivolja 0.5 dl 15%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Havssalt 1.0 tsk 0%
Avokado 2.0 styck 17%
Basilika 1.0 kruka 0%
Mangoldskott 25.0 gram 0%
Tillval:
Räkor skalade 240.0 gram 10%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pastan enligt anvisning på förpackning (ca 10 min).
Häll bort vattnet och låt svalna. - Skala och hacka rödlök. Lägg i en skål.
Skölj burkbönorna i vatten. Låt rinna av.
Tillsätt dessa och pasta i skålen.
Pressa över citronjuice.
Tillsätt olja och salt. Blanda. - Skala räkor om sådana önskas.
Grovskär basilika och mangoldskotten.
Skala avokado och tärna.
Vänd ner varorna försiktigt i salladen.
ANNES PICKNICK
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Picknicksallad med pasta, bönor och mangold
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre