Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 328

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3941 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Cashewnötter osaltade 500.0 gram 73%
Paprika röd 1.0 st stor 1%
Tomater 4.0 styck 2%
Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Salt 3.0 krm 0%
Tillbehör:
Matbröd 12.0 skivor 24%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Förbered: Riv gult citronskal.
Ta bort stjälk och vitt innanmäte från paprikan. Skär tomater i bitar. - Häll allt i en matberedare.
Pressa ner citronjuice.
Mixa väl till jämn, slät smet.
Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Passar som pålägg på bröd eller som tillbehör till mat.
PASSAR T. EX. TILL
Fler recept inom Övrig buffémat
Liknande recept som Cashewsmör
-
Quesadillas med majs, tomat och bönor
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardelltapenade
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aceiturnas - oliver
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kokt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche dillcrème (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsknyten med svartris och parmesan
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan