Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2456 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Strozzapreti spiralpasta 250.0 gram 37%
Rödlök 0.5 styck 1%
Svarta bönor konserv 400.0 gram 18%
Olivolja 0.5 dl 15%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Havssalt 1.0 tsk 0%
Avokado 2.0 styck 17%
Basilika 1.0 kruka 0%
Mangoldskott 25.0 gram 0%
Tillval:
Räkor skalade 240.0 gram 10%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spiralpasta > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Häll bort vattnet och låt svalna.
- Skala och hacka rödlök. Lägg i en skål. Skölj burkbönorna i vatten. Låt rinna av. Tillsätt dessa och pasta i skålen. Pressa över citronjuice. Tillsätt olja och salt. Blanda.
- Skala räkor om sådana önskas. Grovskär basilika och mangoldskotten. Skala avokado och tärna. Vänd ner varorna försiktigt i salladen.
Kockens kommentar
Strozzapreti ("präststrypare" it. strozza = strupe, strozzare = strypa, pretore = preator/präst) är pastaband som vrids till oregelbunden form. Det finns ett flertal legender hur präster stöps/kvävdes av att äta för mycket av pastan. "Präststrypare" kan också syfta på prästkragen. Läs mer > Om spiralpasta.Annes picknick
Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Annes picknicksallad med pasta, mangold och bönor
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan