Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 404

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1616 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Långkornigt ris 1.0 dl 19%
Blomkål helt huvud 0.5 huvud 6%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Paprika grön 1.0 styck 1%
Räkor med skal 600.0 gram 20%
Gul lök 0.5 styck 2%
Rhode Islandsås färdig 2.5 dl 59%
Tillvalsalternativ:
Oliver gröna el. svarta 1.0 dl 7%
Kock: Karin Chädström
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka ris enligt förpackning.
Låt svalna.
Vill man, kan man öka rismängden för att dryga ut maträtten. - Ansa och fintärna paprika och lök.
Tvätta och dela den råa blomkålen i små, små buketter.
Rensa räkor.
Halvera eventuella oliver.
Oliver ingår i originalreceptet, men vi på Menyse tycker rätten blir bättre utan. - Blanda alla ingredienserna.
Lägg i räkorna sist.
Smaksätt med salt och peppar.
Kockens kommentar
Karin: När Operakällaren skulle öppna letade vi förstås efter nya recept. I en tidning hittade jag Sallad Argentina. Tore tyckte om den, men ville ha ett annat namn. I andra änden av Operahuset skulle operan Aniara just ha premiär. Så, Sallad Aniara fick det bli.
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan