Bacondadlar (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bacondadlar (plockmat)

Lägg till ingredienser

Satser (ā 16 st): 1

Dadlar

8.0 

styck

Bacon

8.0 

skivor

Tandpetare

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 330

Kcal / portion: 586

GBR (GI) / port: 13

Recept: 586 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 22%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 178 gram)

Ingredienser

Visa:

Dadlar 8.0 styck 29%

Bacon 8.0 skivor 85%

Tandpetare %

Matolja (rapsolja) %

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Dela dadlarna på mitten. Stora dadlar kan delas i tre eller fyra delar. 
    Ta ut eventuella kärnor.
    Halvera bacon på tvären.

  3. Linda en skiva bacon runt varje dadeldel.
    Olja in en ugnssäker form. Lägg i dadlarna och häll en droppe olja på varje dadel.

  4. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med en tandpetare i varje dadel.

Kockens kommentar

Ibland kan man köpa stora lätt torkade dadlar i lösvikt, vilket är att föredra. Det går också bra att steka i panna i stället för ugn.

Fler recept inom Pingsbuffé

Liknande recept som Bacondadlar (plockmat)