Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 330

Kcal / portion: 586

GBR (GI) / port: 13
Recept: 586 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 22%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Dadlar 8.0 styck 29%
Bacon 8.0 skivor 85%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela dadlarna på mitten. Stora dadlar kan delas i tre eller fyra delar.
Ta ut eventuella kärnor.
Halvera bacon på tvären. - Linda en skiva bacon runt varje dadeldel.
Olja in en ugnssäker form. Lägg i dadlarna och häll en droppe olja på varje dadel. - Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med en tandpetare i varje dadel.
Kockens kommentar
Ibland kan man köpa stora lätt torkade dadlar i lösvikt, vilket är att föredra. Det går också bra att steka i panna i stället för ugn.
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Bacondadlar (plockmat)
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan