Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 314

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1257 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Getost (el. fårost) 200.0 gram 55%
Dadlar 8.0 styck 14%
Mangold 30.0 gram 0%
Honung flytande 0.5 dl 18%
Olivolja 1.0 msk 9%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Smula fårosten.
Finhacka dadlar och mangold. - Blanda ost med dadlar och mangold.
Ringla över honung och olja.
Kockens kommentar
Passar tillsammans med bröd eller som tillbehör till kötträtt.
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Fårost med dadelhonung (plockmat)
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan