Fårost med dadelhonung (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fårost med dadelhonung (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Getost (el. fårost)

200.0 

gram

Dadlar

8.0 

styck

Mangold

30.0 

gram

Honung flytande

0.5 

dl

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 314

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1257 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 168 gram)

Ingredienser

Visa:

Getost (el. fårost) 200.0 gram 55%

Dadlar 8.0 styck 14%

Mangold 30.0 gram 0%

Honung flytande 0.5 dl 18%

Olivolja 1.0 msk 9%

Tillagning (7 min )

  1. Smula fårosten.
    Finhacka dadlar och mangold.

  2. Blanda ost med dadlar och mangold.
    Ringla över honung och olja.

Kockens kommentar

Passar tillsammans med bröd eller som tillbehör till kötträtt.

Fler recept inom Pingsbuffé

Liknande recept som Fårost med dadelhonung (plockmat)