Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 313

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1251 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 17%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Böckling varmrökt 8.0 styck 69%
Marinad:
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Citronjuice 2.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 3.0 msk 29%
Senap svensk 1.0 tsk 1%
Salt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%
Garnering:
Gul lök hackad 1.0 msk 0%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Rädisa 3.0 styck 0%
Kapris 1.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa böcklig från inälvor och ryggben.
Tag ev. bort skinnet (=mer lättätet).
Lägg upp på fat. - Blanda marinadens ingredienser och häll den över böcklingen.
- Skala och finhacka lök.
Finhacka gräslök, dill och rädisor.
Strö hacket och kapris över böcklingen.
Ställ gärna rätten kallt någon timme eller mer för att "dra".
Kockens kommentar
Böckling är sill/strömming som saltats och varmrökts, helst med lövträved och enris.
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Marinerad böckling
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan