Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 176

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1407 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tunnbröd mjukt 4.0 skivor 28%
Pumpa fruktkött 1.0 kilo 18%
Sesamolja 0.5 msk 4%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Getost (el. fårost) 200.0 gram 49%
Salt 1.0 krm 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och kärna ur pumpan. Skär i bitar.
Lägg dem på en smord ugnsplåt.
Sätt in i ugnen i 15 minuter.
Ta ut, låt svalna. Sätt på grillen. - Lägg över pumpan i en mixer.
Tillsätt olja och saften från citron. Mixa väl. - Lägg över smeten i en skål.
Smula ner fårost och vänd om försiktigt. - Häll smet på tunnbrödet.
Rulla ihop till en avlång rulle. - Dela varje rulle på mitten (ca 6 cm).
Trä upp dem på spett.
Grilla någon minut på var sida.
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan