Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 0
Recept: 961 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 24.0 st stora 22%
Mögelost t.ex. gorgonzola } 100.0 gram 35%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Grädde 1.5 msk 8%
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
Valnötskärnor 50.0 gram 35%
Svartpeppar grovmald 1.0 krm 0%
Ger 4 st/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader C.
- Hacka nötter och hacka persilja.
Finhacka svampfötterna.
Pressa citronsaft och blanda med hacket.
Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar.
Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötter. - Fördela blandningen i svamphattarna.
Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.
Servera svamparna lätt avsvalnade.
Kockens kommentar
Variera gärna hattfyllningen med olika ostsorter och andra ingredienser.
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan