Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 145

GBR (GI) / port: 0
Recept: 580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mozzarella 2.0 st stora 88%
Tomater 2.0 st stora 12%
Olivolja 0%
Havssalt 0%
Basilika 0%
Tillval:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Tvätta och skär tomaterna i skivor.
Skär mozzarellan i skivor.
Varva mozzarella och tomatskivor på tallrikar eller i ett större fat. - Garnera med (hackad) basilika.
Häll på olivolja och strö över havssalt.
Vrid några varv med svartpepparkvarn. - Låt salladen helst stå en stund och "dra" före servering.
Servera gärna ett gott vitt bröd till maten.
ALTERNATIV
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Mozzarella och tomat med basilika
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan