Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 32

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 1
Recept: 308 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomater 3.0 st stora 34%
Gul lök 2.0 styck 34%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 8%
Persilja 6.0 kvistar 2%
Koriander färsk 3.0 kvistar 0%
Strösocker 1.0 msk 18%
Vitvinsvinäger 3.0 msk 3%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Skala och finhacka gul lök och vitlök.
Skär tomaterna i små bitar.
Blada av koriander, persilja och finhacka.
Blanda socker med vinäger. - Blanda ingredienserna. Salta lätt.
Kockens kommentar
Var försiktig med koriander, den har speciell och kraftfull smak som inte alla tycker om.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Tomatsalsa
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan