Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 1088

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4351 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 17%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 36%
Gul lök 1.0 styck 1%
Äpple syrligt 2.0 styck 2%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 0%
Vispgrädde 4.0 dl 33%
Chilisås tomat 2.0 msk 1%
Olivolja 0%
Tillbehör:
Råris 4.0 dl 27%
Olivolja 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Pilaffris: Skölj riset i en finmaskig sil.
Låt rinna av väl. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek riset tills lite lite färg.
Häll på dubbla mängden vatten och salta lätt. Låt riset koka på medellåg värme tills allt vatten kokat in (ca 25 minuter). - Stroganoff: Skala lök och äpple. Ta av skinnet på korven. Skär allt i små bitar.
Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek falukorven hastigt. Tillsätt lök och stek tills korv och lök fått färg.
Tillsätt i äpple och stek ytterligare 1 min. - Sänk till medellåg värme och häll på grädde och tomatpuré. Smaka av med chilisås, salt och peppar.
- Lägg upp och servera cocktailtomater till.
Kockens kommentar
Korv Stroganoff är "fattigmanskopian" av Biff Stroganoff som görs på nötbiff. Pilaffris ärrRis som först bryns (steks) i panna och sedan kokas.
ALTERNATIV:
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Korv Stroganoff med äpple och råris
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre