Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2486 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 8.0 styck 17%
Långkornigt ris 1.0 dl 12%
Mjölk 5.0 dl 12%
Blandfärs 600.0 gram 46%
Ägg 4.0 styck 10%
Muskot riven 2.0 tsk 1%
Ger 2 stycken/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Koka ris i hälften av mjölken på medellåg värme i ca 15 min, tills mjölken kokat in.
Vakta att det ej bräns vid. Låt svalna. - Koka lök på medellåg värme i cirka 10 minuter tills den är mjuknat.
Ta ur och låt svalna. - Sätt ugnen till 200°C.
Gröp ur lökens innanmäte med en sked.
Se till att skalet på löken är helt. - Blanda ris med färs, ägg, resten av mjölken, urgröpt lök och kryddor.
Fyll lökskalen med blandningen. - Ugn: Lägg över i ugnsfast form.
Överskottsfärs läggs bredvid.
Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
PASSAR TILL
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Lökdolmar
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre