Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 505

GBR (GI) / port: 31
Recept: 2022 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ciabatta bröd 4.0 styck 76%
Mozzarella 120.0 gram 15%
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 12%
Soltorkade tomater 12.0 gram 1%
Gurka 16.0 skivor 1%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Rucolasallat 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Förbered pålägg, skiva skinka och gurka.
- Skär upp brödstyckena tvärs på mitten och bred på smör eller margarin.
- Lägg ett sallatsblad på det undre brödstycket, fyll på med skinka, tomat, gurka och ost. Garnera med lite rucolasalat.
Kockens kommentar
Panino (pluralis = panini) betyder på italienska liten brödbit. Utanför Italien innebär panini oftast ett gott vitt eller ljust större portionsbröd t.ex. cibatta fyllt med allehanda godsaker. Variera brödsort och ingredienser efter tillgång.
ALTERNATIV
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Panini med mozzarella och parmaskinka
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre