Panini med mozzarella och parmaskinka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Panini med mozzarella och parmaskinka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ciabatta bröd

4.0 

styck

Mozzarella

120.0 

gram

Parmaskinka skivad

8.0 

skivor

Soltorkade tomater

12.0 

gram

Gurka

16.0 

skivor

Sallatsblad

4.0 

styck

Rucolasallat

 

 

Smör el. margarin

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 505

GBR (GI) / port: 31

Recept: 2022 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 257 gram)

Ingredienser

Visa:

Ciabatta bröd 4.0 styck 76%

Mozzarella 120.0 gram 15%

Parmaskinka skivad 8.0 skivor 12%

Soltorkade tomater 12.0 gram 1%

Gurka 16.0 skivor 1%

Sallatsblad 4.0 styck 0%

Rucolasallat 0%

Smör el. margarin 0%

Tillagning (10 min )

  1. Förbered pålägg, skiva skinka och gurka.

  2. Skär upp brödstyckena tvärs på mitten och bred på smör eller margarin.

  3. Lägg ett sallatsblad på det undre brödstycket, fyll på med skinka, tomat, gurka och ost. Garnera med lite rucolasalat.

Kockens kommentar

Panino (pluralis = panini) betyder på italienska liten brödbit. Utanför Italien innebär panini oftast ett gott vitt eller ljust större portionsbröd t.ex. cibatta fyllt med allehanda godsaker. Variera brödsort och ingredienser efter tillgång.

ALTERNATIV

Panini med brie och salami

Panini med leverpastej

Panini med kalkon

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Panini med mozzarella och parmaskinka