Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 308
    
                Kcal / portion: 759
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 3036 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 21%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 4.0 dl 47%
Espresso/starkt kaffe 0.8 dl 0%
Mörk choklad <70% 100.0 gram 18%
Strösocker 0.5 dl 6%
Gelatinblad 2.0 styck 0%
Tillbehör:
Hallon frysta sockrade 200.0 gram 5%
Strösocker 1.0 dl 13%
Tillval:
Vit choklad 50.0 gram 10%
Physalis 4.0 styck 0%
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 min. Brygg starkt kaffe.
 - Koka upp grädde och tillsätt kaffe, choklad och socker. Blanda väl. 
Smaka av med extra socker.
Krama gelatinbladen lätt och tillsätt dem.
Häll upp i serveringsglas.
Ställ i kylen i minst 4 timmar. - Couli: Tag lite av hallon och koka upp med socker och lite vatten. Koka ihop ordentligt.
Pressa såsen genom ett finmaskigt såll.
Ställ såsen i kylen. - Förbered ev. garnityr. Se kommentar.
 - Vid servering: Ta ut såsen och vänd försiktigt ner resterande hallon. 
Servera den till pannacottan. 
Kockens kommentar
Tillval: Smält vit choklad utan att bränna den. Ta choklad med en matsked och ringla ut på smörpapper. Låt torka. 
Couli = passerade färska bär med sås.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli
- 
                
                  
                
                Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
 - 
                
                  
                
                Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm
 
              
              
                    