Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 738

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2954 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammytterfilé 600.0 gram 20%
Salvia hackad 2.0 msk 0%
Timjan färskhackad 2.0 msk 0%
Morot 3.0 styck 4%
Palsternacka 4.0 styck 10%
Sparrisknoppar 10.0 styck 1%
Potatis fast sort 3.0 styck 6%
Tomater 4.0 styck 2%
Chèvre 150.0 gram 18%
Pinjenötter 1.0 dl 14%
Olivolja 0%
Sås:
Vinbärsgelé 4.0 msk 6%
Kalvfond koncentrerad 3.0 msk 2%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 11%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och hacka rotsaker och sparris grovt. Skölj och dela tomaterna. Lägg allt i ugnssäker form eller på en ugnsplåt och ringla över olivolja, salta.
- Sätt in rotsakerna i ugn i cirka 25 minuter.
- Putsa lammköttet rent från senor. Hacka timjan och salvia och strö över filén. Salta och peppra rikligt. Stek i nedre delen av ugn till innertemperatur 57°C (cirka 20 minuter).
- Ta ut köttet ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 250°C.
- Smula chévre över rotsakerna och strö över pinjenötterna. Avsluta med att ringla över lite honung. Låt stå i ugn tills osten och pinjenötterna fått fin färg.
- Sås: Smält vinbärsgelé i en kastrull på medellåg värme och tillsätt fond + grädde. Låt koka upp, smaka av med pepparmix.
Kockens kommentar
Fler recept inom Påskalamm
Liknande recept som Lammytterfilé med vinbärssås och chévrebakade rotsaker
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rosmarinkryddad lammbog-lammlägg
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italienskt påsklamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kakao- och chilikryddad dilammsstek med chokladmintsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan