Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 113
    
                Kcal / portion: 738
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2954 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammytterfilé 600.0 gram 20%
Salvia hackad 2.0 msk 0%
Timjan färskhackad 2.0 msk 0%
Morot 3.0 styck 4%
Palsternacka 4.0 styck 10%
Sparrisknoppar 10.0 styck 1%
Potatis fast sort 3.0 styck 6%
Tomater 4.0 styck 2%
Chèvre 150.0 gram 18%
Pinjenötter 1.0 dl 14%
Olivolja 0%
Sås:
Vinbärsgelé 4.0 msk 6%
Kalvfond koncentrerad 3.0 msk 2%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 11%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 200°C. 
 - Skala och hacka rotsaker och sparris grovt. Skölj och dela tomaterna. Lägg allt i ugnssäker form eller på en ugnsplåt och ringla över olivolja, salta.
 - Sätt in rotsakerna i ugn i cirka 25 minuter.
 - Putsa lammköttet rent från senor. Hacka timjan och salvia och strö över filén. Salta och peppra rikligt. Stek i nedre delen av ugn till innertemperatur 57°C (cirka 20 minuter).
 - Ta ut köttet ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 250°C. 
 - Smula chévre över rotsakerna och strö över pinjenötterna. Avsluta med att ringla över lite honung. Låt stå i ugn tills osten och pinjenötterna fått fin färg.
 - Sås: Smält vinbärsgelé i en kastrull på medellåg värme och tillsätt fond + grädde. Låt koka upp, smaka av med pepparmix.
 
Kockens kommentar
Fler recept inom Påskalamm
Liknande recept som Lammytterfilé med vinbärssås och chévrebakade rotsaker
- 
                
                  
                
                Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rosmarinkryddad lammbog-lammlägg
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Italienskt påsklamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kakao- och chilikryddad dilammsstek med chokladmintsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Marinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                
                    