Havstartar på lax och sill (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Havstartar på lax och sill (plockmat)

Lägg till ingredienser

Sats (à 10 st): 1

Laxfilé färsk

125.0 

gram

Inlagd sill

100.0 

gram

Tomater

1.0 

styck

Ingefära färskriven

0.5 

msk

Rödlök

0.3 

styck

Svartpeppar

 

 

Endivsallat

1.0 

huvud

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

Parasiter i fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Lanson Black Label

Mousserande vitt vin
Pris: 329 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 1

Recept: 530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 574 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 125.0 gram 43%

Inlagd sill 100.0 gram 44%

Tomater 1.0 styck 3%

Ingefära färskriven 0.5 msk 1%

Rödlök 0.3 styck 4%

Svartpeppar 0%

Endivsallat 1.0 huvud 5%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > Äts ej

Parasiter i fisk > Äts ej

Tillagning (12 min )

  1. Skala tomater och ta bort det mjuka innanmätet. Fintärna det fasta köttet. Skala och riv ingefära. Skala och finhacka lök. Fintärna lax och sill.
  2. Blanda allt hack och tärnat. Lägg ut endiveblad på ett fat. Lägg en matsked fyllning i varje blad.

Kockens kommentar

Rå fisk kan innehålla parasiter, dock sällsynt i lax. Läs mer > Om fiskhälsa.

Alternativ

Sesamsillsallad

Påskig sillsallad

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Havstartar på lax och sill (plockmat)