Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 1
Recept: 530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 125.0 gram 43%
Inlagd sill 100.0 gram 44%
Tomater 1.0 styck 3%
Ingefära färskriven 0.5 msk 1%
Rödlök 0.3 styck 4%
Svartpeppar 0%
Endivsallat 1.0 huvud 5%
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Parasiter i fisk > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skala tomater och ta bort det mjuka innanmätet. Fintärna det fasta köttet. Skala och riv ingefära. Skala och finhacka lök. Fintärna lax och sill.
- Blanda allt hack och tärnat. Lägg ut endiveblad på ett fat. Lägg en matsked fyllning i varje blad.
Kockens kommentar
Rå fisk kan innehålla parasiter, dock sällsynt i lax. Läs mer > Om fiskhälsa.
Alternativ
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Havstartar på lax och sill (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan