Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1788 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 19%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
5-minuterssill 3.0 gram 0%
Körsbärstomater 12.0 styck 3%
Gurka 1.0 styck 3%
Rödlök 0.5 styck 2%
Rucolasallat 100.0 gram 2%
Dressing:
Valnötsolja 2.0 dl 84%
Sojasås japansk 2.0 msk 1%
Sesamfrön 2.0 msk 6%
Kockskolan:
Om smaksättaroljor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skär tomaterna i 4 klyftor vardera. Dela gurkan i portioner (cirka 10 cm långa). Skiva gurkbitarna tunt. Skala lök och skiva till lökringar. Skär sillen i små bitar.
- Blanda dressing.
- Lägg upp sallat på tallrikar. Lägg på sill och gurka. Lägg lökringar över. Garnera runt om med tomatklyftor. Häll på dressing.
Kockens kommentar
Valnötsolja är en så kallad smaksättarolja. Läs mer > Om smaksättaroljor.Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sesamsillsallad med blandat grönt
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: