Havstartar på lax och sill (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Havstartar på lax och sill (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

250.0 

gram

Inlagd sill

200.0 

gram

Tomater

2.0 

styck

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Rödlök

0.5 

styck

Äggula

4.0 

styck

Svartpeppar

 

 

Endivsallat

1.0 

huvud

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Budweiser

Ljus mild lager
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1229 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 249 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 250.0 gram 37%

Inlagd sill 200.0 gram 38%

Tomater 2.0 styck 3%

Ingefära färskriven 1.0 msk 1%

Rödlök 0.5 styck 3%

Äggula 4.0 styck 17%

Svartpeppar 0%

Endivsallat 1.0 huvud 2%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > 0%

Tillagning (12 min )

  1. Tvätta äggskalen rena av hygiensskäl om de skall användas som på bilden, eller lägg på äggulan utan skal.
  2. Förväll tomaterna (1 minut i kallt vatten). Skölj i kallt vatten och dra av skalet. Gröp ur det mjuka innanmätet. Fintärna det fasta köttet.
  3. Skala och riv ingefära. Skala och finhacka lök. Fintärna lax och sill.
  4. Blanda allt hack och tärnat. Lägg upp portionsvis på tallrik. Knäck ägg och placera en äggula per tallrik. Garnera med endivblad. Mal svartpeppar över.

Kockens kommentar

Fisk kan innehålla parasiter (mask), dock sällsynt i lax. Läs mer > Om fiskhälsa.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Havstartar på lax och sill (förrätt)