Cannelonni med Quorn-bitar, spenat och mascarpone

Cannelonni med Quorn-bitar, spenat och mascarpone

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lasagneplattor färsk

4.0 

styck

el. cannelonirör

 

 

Ostsås (Kelda)

5.0 

dl

Tomatsås färdig

2.0 

dl

 

Fyllning:

 

Quorn

300.0 

gram

Spenat färsk

100.0 

gram

Mascarpone }

200.0 

gram

Olivolja till stekning

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1942 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 370 gram)

Ingredienser

Visa:

Lasagneplattor färsk 4.0 styck 10%

el. cannelonirör 0%

Ostsås (Kelda) 5.0 dl 30%

Tomatsås färdig 2.0 dl 7%

 

Fyllning:

Quorn 300.0 gram 16%

Spenat färsk 100.0 gram 1%

Mascarpone } 200.0 gram 37%

Olivolja till stekning 0%

Salt och svartpeppar 0%

Kock: C. Perelli

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning

  1. Förbered: Lättina quornbitarna.
    Se kommentar om lasagneplattor.

  2. Fyllning: Värm upp olja i stekpanna och fräs (lättstek) spenat och quorn i 5 min.
    Smaka av med salt och peppar.

    Tillsätt mascarpone, dra pannan åt sidan och låt anrättningen svalna.

  3. Gratinera: Sätt ugnen på 200°C. Täck botten av en ungsfast form med ostsås.

    Lägg fyllning på lasagneplattor och rulla ihop till rör (eller fyll färdiga rör).
    Lägg rören bredvid varandra i formen.
    Täck med resten av ostsåsen.

    Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.

  4. Servera med god tomatsås.

Kockens kommentar

Receptet anger färska lasagneplattor, vilket är svåra att få tag på. Däremot finns torkade i handeln vilka måste fuktas för att kunna rullas. Ett annat alternativ är att köpa färdiga stora rullar (torkade) - canneloni.
Fler quornrecept: Quornrecept

Fler recept inom Pastarätter

Liknande recept som Cannelonni med Quorn-bitar, spenat och mascarpone