Färsk spenatsoppa med getostfraiche

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färsk spenatsoppa med getostfraiche

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spenat färsk

500.0 

gram

Smör el. margarin

2.0 

msk

Vetemjöl

3.0 

msk

Vatten

0.8 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Getost mjuk

100.0 

gram

Creme fraiche

1.0 

dl

Paprika röd

0.5 

styck

Hårt bröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1931 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 468 gram)

Ingredienser

Visa:

Spenat färsk 500.0 gram 5%

Smör el. margarin 2.0 msk 11%

Vetemjöl 3.0 msk 5%

Vatten 0.8 liter 0%

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 7%

el. buljongtärning 0%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 16%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Getost mjuk 100.0 gram 18%

Creme fraiche 1.0 dl 17%

Paprika röd 0.5 styck 1%

Hårt bröd 8.0 skivor 22%

Tillagning (40 min )

  1. Koka upp lättsaltat vatten i stor kastrull. Skölj spenaten i kallt vatten. Lägg den i kokande vatten och låt koka i 5 minuter. Häll bort spadet och hacka spenaten.
  2. Skär osten i tärningar. Blanda med fraiche och mixa till jämn tjock smet. Ansa och hacka paprikan i små tärningar. Blanda krämen med paprikan.
  3. Smält matfettet i kastrullen och vispa ner vetemjölet. Späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordentligt.
  4. Tillsätt resten av vattnet, fond, grädde och spenat. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Salta och peppra.
  5. Häll upp och tillsätt en klick fraiche. Servera gärna hårt bröd till. Fraichen passar också som pålägg.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Färsk spenatsoppa med getostfraiche