Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1931 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spenat färsk 500.0 gram 5%
Smör el. margarin 2.0 msk 11%
Vetemjöl 3.0 msk 5%
Vatten 0.8 liter 0%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 7%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 16%
Tillbehör:
Getost mjuk 100.0 gram 18%
Creme fraiche 1.0 dl 17%
Paprika röd 0.5 styck 1%
Hårt bröd 8.0 skivor 22%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka upp lättsaltat vatten i stor kastrull. Skölj spenaten i kallt vatten. Lägg den i kokande vatten och låt koka i 5 minuter. Häll bort spadet och hacka spenaten.
- Skär osten i tärningar. Blanda med fraiche och mixa till jämn tjock smet. Ansa och hacka paprikan i små tärningar. Blanda krämen med paprikan.
- Smält matfettet i kastrullen och vispa ner vetemjölet. Späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordentligt.
- Tillsätt resten av vattnet, fond, grädde och spenat. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Salta och peppra.
- Häll upp och tillsätt en klick fraiche. Servera gärna hårt bröd till. Fraichen passar också som pålägg.
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Färsk spenatsoppa med getostfraiche
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan