Klassisk enkel spenatsoppa med ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Klassisk enkel spenatsoppa med ägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spenat fryst, hackad

400.0 

gram

Smör el. margarin

2.0 

msk

Vetemjöl

3.0 

msk

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Matlagningsgrädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Ägg

4.0 

styck

Hårt bröd

8.0 

skivor

Hårdost

100.0 

gram

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2460 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 504 gram)

Ingredienser

Visa:

Spenat fryst, hackad 400.0 gram 3%

Smör el. margarin 2.0 msk 8%

Vetemjöl 3.0 msk 4%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 5%

el. buljongtärning 0%

Matlagningsgrädde 1.0 dl 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Ägg 4.0 styck 10%

Hårt bröd 8.0 skivor 17%

Hårdost 100.0 gram 15%

Smör normalsaltat 100.0 gram 30%

Tillagning (20 min )

  1. Hårdkoka ägg. Spola dem i kallt vatten så att de kallnar. Skala och halvera äggen när de kallnat.
  2. Smält matfett i en stor kastrull och vispa ner vetemjölet och späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordentligt.
  3. Tillsätt resten av vattnet, fond, grädden och den frysta spenaten. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp varm soppa och lägg i ägghalvor. Servera gärna hårt bröd med god ost till.

Passar till

Pocherade ägg

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Klassisk enkel spenatsoppa med ägg