Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2460 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spenat fryst, hackad 400.0 gram 3%
Smör el. margarin 2.0 msk 8%
Vetemjöl 3.0 msk 4%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 5%
Matlagningsgrädde 1.0 dl 6%
Tillbehör:
Ägg 4.0 styck 10%
Hårt bröd 8.0 skivor 17%
Hårdost 100.0 gram 15%
Smör normalsaltat 100.0 gram 30%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hårdkoka ägg. Spola dem i kallt vatten så att de kallnar. Skala och halvera äggen när de kallnat.
- Smält matfett i en stor kastrull och vispa ner vetemjölet och späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordentligt.
- Tillsätt resten av vattnet, fond, grädden och den frysta spenaten. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp varm soppa och lägg i ägghalvor. Servera gärna hårt bröd med god ost till.
Passar till
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan