Enkel rödvinssås med honung

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel rödvinssås med honung

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Rött vin

5.0 

dl

Oxfond koncentrerad

1.0 

msk

Honung flytande

1.5 

msk

 

Tillval:

 

Matlagningsmjöl

 

 

 

Kockskolan:

 

Om mörka såser >

 

 

Om vinsåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 0

Recept: 511 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 146 gram)

Ingredienser

Visa:

Rött vin 5.0 dl 76%

Oxfond koncentrerad 1.0 msk 4%

Honung flytande 1.5 msk 20%

 

Tillval:

Matlagningsmjöl 0%

 

Kockskolan:

Om mörka såser > Äts ej

Om vinsåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Häll vinet i en kastrull och koka ner det till 1/3-del.
  2. Tillsätt fondkoncentrat mot slutet av kokningen och smaka av med honung.
  3. För tjockare sås: Rör ut lite matlagnings­mjöl med vatten i en kopp. Vispa ner detta i kastrullen. Låt småkoka i några minuter. Rör om.

 

Kockens kommentar

Passar bäst till kötträtter. För finare såser se länkarna i ingredienslistan under Kockskolan.

Fler recept inom Mörka såser, skysåser

Liknande recept som Enkel rödvinssås med honung