Strutsstek med brysselkål i crčme fraiche

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Strutsstek med brysselkål i crčme fraiche

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strutsstek

800.0 

gram

Rosépeppar

1.0 

msk

Korianderfrön hel

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Brysselkål färsk

400.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

msk

Stekfläsk som knapersteks}

200.0 

gram

Potatis

600.0 

gram

 

Sås:

 

Rött vin

5.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Honung

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Le Tense Sassella

Kryddigt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2391 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 520 gram)

Ingredienser

Visa:

Strutsstek 800.0 gram 36%

Rosépeppar 1.0 msk 0%

Korianderfrön hel 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Brysselkål färsk 400.0 gram 6%

Creme fraiche 2.0 msk 4%

Stekfläsk som knapersteks} 200.0 gram 15%

Potatis 600.0 gram 17%

 

Sås:

Rött vin 5.0 dl 16%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Honung 1.5 msk 4%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Putsa köttet, salta och peppra. Skär merparten av fläsket i små bitar. Spar några skivor till att späcka köttet.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt. Lägg över på hushållspapper.
  4. Bryn strutsköttet i pannan till fin yta runt om. Ta ur köttet ur pannan.
  5. Krossa rosépeppar och korianderfrön. Klappa in detta i köttet och lägg köttet i en ugns­säker form. Lägg några fläskskivor ovanpå köttet. Sätt in i ugnen cirka 45 minuter till innertemperatur 58°C. Ta ut och låt vila 10-15 minuter.
  6. Skala och koka potatis.
  7. Ansa brysselkål (ta bort ytterblad) och halvera. Koka upp vatten och lägg i kålen, samt dra av kastrullen från plattan. Salta. Låt stå i 5 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  8. Blanda kål med crčme fraiche och bacon.
  9. Sås: Häll vinet i en kastrull och koka ner det till 1/3-del. Tillsätt fondkoncentrat mot slutet av kokningen och smaka av med honung.

Kockens kommentar

För tjockare sås: Rör ut lite matlagnings­mjöl med vatten i en kopp. Vispa ner detta i kastrullen. Låt småkoka i några minuter. Rör om.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kalkon och struts

Liknande recept som Strutsstek med brysselkål i crčme fraiche