Saffranscurd (smörgåspålägg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffranscurd (smörgåspålägg)

Lägg till ingredienser

Satser (ā 6 dl): 4

Apelsin hel

2.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

Saffran

0.3 

gram

Ägg

3.0 

styck

Smör normalsaltat

125.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2075 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 215 gram)

Ingredienser

Visa:

Apelsin hel 2.0 styck 7%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Strösocker 2.0 dl 37%

Saffran 0.3 gram 0%

Ägg 3.0 styck 9%

Smör normalsaltat 125.0 gram 44%

Tillagning (30 min )

  1. Tvätta apelsin och citron. Finriv skalet på apelsin och hälften av citron. Press ut saften ur frukten i en kastrull.

  2. Tillsätt skal, saffran, socker och ägg. Låt sjuda på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka!

  3. Ta av från plattan och vispa ner smör klickvis.

  4. Häll krämen på glasburk. Låt stelna i kyl. Hållbar i cirka 1 vecka. Kan frysas. Använd som pålägg på bröd eller skorpor.

Kockens kommentar

Saffranscurd passar väl som pålägg till scones eller skorpor. Saffran passar extra bra till jul och utan saffran blir det vanlig engelsk curd. Afternoon tea med scones, curd och vispad grädde är en engelsk klassiker.

PASSAR TILL

Scones

Saffranscones

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Saffranscurd (smörgåspålägg)