Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 320

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 8.0 dl 60%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakpulver 4.0 tsk 1%
Smör el. margarin 100.0 gram 26%
Filmjölk 3.0 dl 7%
el. mjölk 0%
Saffran 0.5 gram 0%
Russin 1.0 dl 6%
Vattenreduktion bröd -1.0 dl -0%
Kockskolan:
Om scones > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Om saffransbröd > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Matfettet bör helst vara rumsvarmt. Smöra en plåt, eller lägg på ugnspapper.
- Förvärm ugnen på 250°C.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en bunke. Dela smöret i bitar och tillsätt. Knåda med fingrarna till en jämn deg. Rör samman saffran med filmjölk och blanda snabbt ihop med det torra.
- Dela degen i portionsbitar. Forma dem runda. Lägg bullarna på plåten. Tryck till lätt.
- Grädda: Sätt in i ugnen i 10-15 minuter.
- Serveras helst varma med smör till.
Kockens kommentar
Scones är ett bakpulverbröd. Läs mer > Om scones.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 25 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Alternativ
Fler recept inom Saffransbröd
Liknande recept som Juliga saffranscones
-
Lussekatter, julgalt, enkel kuse
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Extra fina lussebullar, saffransbullar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Ju(v)liga saffransrutor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lena
-
Saffransbullar, lussebullar med mandelmassa
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Smakrika lussekatter med fördeg (gullvagn eller enkel kuse)
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffransdoftande morotsmuffins
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saffransgifflar med mandelmassa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Juliga saffranscones
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffransdoftande bröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saffranskorpor med choklad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan