Mickes ljumma eller varma stiltonlax (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mickes ljumma eller varma stiltonlax (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

300.0 

gram

Kesella naturell

1.0 

dl

Stilton }

100.0 

gram

el. annan blåmögelost

 

 

Ärtskott

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Castellane Brut Rosé

Mousserat torrt rosévin
Pris: 389 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 231

Kcal / portion: 272

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1088 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 17%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 300.0 gram 50%

Kesella naturell 1.0 dl 14%

Stilton } 100.0 gram 36%

el. annan blåmögelost 0%

Ärtskott %

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min )

  1. Skär laxen (utan skinn) i portionsbitar.
    Halvera bitarna på mitten.
  2. Blanda Kesella med mögelosten.
  3. Lägg en klick "kesellaost" på en laxhalvan och lite ärtskott. Lägg på den andra laxhalvan.
  4. Hetta upp grillpanna på högsta värmen och halstra laxbitarna 1-2 minuter på var sida.
    1 minut = lätt rå innuti. Låt kallna.

Kockens kommentar

Önskas rätten varm: Sätt ugnen på 200°C. Sätt in fisken i ugnen i 5 minuter, efter att den halstrats 1 minut på var sida.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Mickes ljumma eller varma stiltonlax (förrätt)