Saffran- och mandelkräm, smörgåspålägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffran- och mandelkräm, smörgåspålägg

Lägg till ingredienser

Sats dl: 3

Sötmandelkärna

150.0 

gram

Paprika röd

0.5 

styck

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Tomater

0.5 

styck

Saffran

0.5 

förp.

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Hårt bröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 1

Recept: 949 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 27%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 95 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötmandelkärna 150.0 gram 96%

Paprika röd 0.5 styck 2%

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Tomater 0.5 styck 1%

Saffran 0.5 förp. 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Hårt bröd 0%

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min )

  1. Skålla mandel (koka 1 minut) och skölj den hastigt i kallt vatten. Skala mandeln (tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna).
  2. Ansa paprika, ta bort det vita. Skala och skiva vitlöken.
  3. Häll allt utom citronen i en mixer. Tillsätt pressad citron. Lättsalta. Mixa till lagom konsistens.
  4. Serveras på hårt bröd.

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Saffran- och mandelkräm, smörgåspålägg